Návrat

16.08.2021 19:23

Po delší době jsem " objevil" tyto v podstatě "mrtvé" stránky. Chci se pokusit je obnovit. Chtěl bych zde informovat o akcích,které jako sbor připravujeme, případně o akcích jichž se účastníme. V neposlední řadě bych sem chtěl vkládat zprávy o našich zásazích.

Za dobu,co jsem zde nebyl,se stalo spousta věcí. Je to vlastně pět let. Uspořádali jsme několik plesů,veřejné zabíjačky, zúčastnli jsme se několika oslav výročí, taktického cvičení,okrskových soutěží a v neposlední řadě jsme uspořádali již šest ročníků Bolešínského Gulášfestu.

Dále jsme vyjeli k několika zásahům. Většinou se jednalo o popadané stromy přes silnici. Ovšem na Velikonoční pondělí 2020 jsme byli povoláni k požáru,kde hořel les poblíž Hraběcího stolku. Byl vyhlášen II. stupeň požárního poplachu,povoláno cca 10 cisteren a naše jednotka prováděla jejich plnění.

Z poslední doby to byl např. rozvodněný potok ve směru na Koroužné.

V srpnu letošního roku jsme uspořádali Setkání rodáků,současných i minulých obyvatel a přátel Bolešína. Zároveň proběhl VI. ročník Gulášfestu. Akce se vydařila a lidé odcházeli spokojeni. Tímto chci poděkovat všem kteří se na akci jakkoliv podíleli. Ať se jedná o zapůjčení fotografií ze svých archivů, pomoc při přípravách nebo i podporu svojí návštěvou.

Akcí bylo takové množství, že není možné všechny vyjmenovat. Ovšem fotografie z většiny z nich můžete najít na našem virtuálním albu na Rajčeti. Odkaz přímo na album je

https://sdhbolesin.rajce.idnes.cz/

Pokusím se polepšit a začít informovat o naší činnosti poněku častěji. ;-)

Zpět